PROFIEL

Philip Koenen is een creatieve architect, die ruim de tijd neemt voor de opdrachtgever, alle adviseurs, de gemeente en de aannemer. Hij werkt alleen en houdt kantoor aan huis. De ontwerpen voor de verschillende bouwpannen maakt hij in alle rust thuis. Bij het maken van de ontwerpen maakt Philip Koenen schetsen, tekeningen en maquettes. Een ontwerp van een architect is ge├źnt op jarenlange ervaring in het samenbrengen van die disciplines. Het gaat het er in de eerste plaats om dat het gebouw een goed gebouw is. Vanzelfsprekend zal het er ook goed uit moeten zien, maar dat zit hem in zo heel erg veel, dat of iemand het mooi vind, is aan een ieder die het ziet, want over smaak valt niet te twisten.

Om het traject van tot een ontwerp komen van een gebouw duidelijk te laten verlopen, is het hele traject verdeeld in fasen.

Nederlandse architectuur onderscheid zich van de Duitse, de Belgische, de Franse en andere buitenlandse architectuur. Dat is ook geen wonder, het klimaat is anders, de omgeving is anders, de wensen en gewoonten zijn anders, de bouwwijzen zijn anders. Zo is het ook voor de materialen die worden toegepast. Nederlandse bakstenen, zijn anders dan de Duitse, de Belgische of de Franse bakstenen. Maar zelfs in Nederland valt het verschil op tussen de Friese baksteen, de Groninger baksteen en de Hollandse baksteen. Hetzelfde geldt voor dakpannen.

Belangrijk is ook de geschiedenis van een Nederlands dorp of stad. Daar is natuurlijk al erg veel gebeurd en veranderd, maar daar is ook erg veel onveranderd gebleven. Dat is allemaal om redenen zo gegaan en in stand gebleven. Dat maakt de steden en dorpen karakteristiek, vertrouwd, veilig en prettig om in te wonen en te werken. Ook dat is in het buitenland net even anders.

Reacties zijn gesloten.